Naslovna Istaknuto Novi broj lista Franjinim stopama 2022.

Novi broj lista Franjinim stopama 2022.

by admin

Dragi čitatelji lista Franjinim stopama, vjerujemo da ste nestrpljivo iščekivali novi broj, kako bismo se zajedno koračajući Franjinim stopama pripremili za Božić. Trudili smo se, u zajedništvu s našim stalnim suradnicima, pružiti prije svega zanimljive i korisne tekstove u rubrici Na dobro vam došao Božić. Tako ćemo se za Božić pripremati uz tekstove fra Ante Marića, fra Dragana Bolčića, fra Andrije Majića, fra Antonija Muse, s. Dominike Anić, Marije Zelenika i Marka Sesara.

Drugoj strani priče Zoran Kolobara razgovarao je s Josipom Ćorlukom, profesionalnim nogometašem koji svjedoči o tome koliko mu je vjera važna u svakodnevnom i profesionalnom životu. Vjerujemo da su svjedočanstva jedna od omiljenih rubrika lista, pa i ovaj put donosimo zanimljiva i poticajna svjedočanstava članova franjevačke obitelji: č. s. Marija Budimir, Suzana Hrkać, Anđelina Beljo i Josipa Glavina. Fra Dane nam donosi uzorni lik trećarice pokojne Anice Musa s Čerigaja, Lucijana Kožul piše o pokojnom fra Stjepanu Naletiliću, a Mirela Barbarić u rubrici Svetost franjevačke svjetovne duhovnosti predstavlja nam Matta Talbota.

Fra Dane je zabilježio novu crticu iz ratnog Mostara pišući o rezervistima, čijim se dolaskom promijenio Mostar. Hoćete li nastojati oko trajne obnove Crkve pita nas područni duhovni asistent OFS-a fra Josip Vlašić.

Iz rubrike Život u bratstvu izdvajamo vijest o nacionalnom hodočašću u Kraljevu Sutjesku, područnom seminaru trajne formacije, hodočašću bratstva Čitluk u Lourdes, obredima zavjetovanja u bratstvima Drinovci, Mostar i Čitluk, te o izborima u mjesnom bratstvu Široki Brijeg.

U listu su također i naše standardne rubrike: Život u obitelji fra Mladena Rozića, Liturgijski kutak Mateje Soldo, Naši pokojnici, Kršteni u našim obiteljima, Kronika događanja u Hercegovačkom područnom bratstvu OFS-a te Vijesti iz života Crkve. A na kraju nas opet čeka naša Boška.

Na dobro vam došao Božić i sveto Porođenje Isusovo, te mir i Božji blagoslov u novoj godini želi vam uredništvo lista Franjinim stopama.