Naslovna Istaknuto Devetnica Širokobriješkoj Gospi

Devetnica Širokobriješkoj Gospi

by admin

Štovanje Blažene Djevice Marije

Devetnica Širokobriješkoj Gospi

Predraga Majko, naša Širokobriješka Gospe, evo nas u tvome svetištu. Okupila nas je tvoja majčinska ljubav i dobrota. U prevelikoj brizi za tjelesni život, koji put smo bili daleko od tebe, zaboravili tebe i tvoga sina Isusa. I tek tada smo, kao rasipni sin, osjetili veličinu tvoje ljubavi. stoga se vraćamo tebi i molimo te da nas izmiriš sa svojim Sinom. Žao nam je što smo grijesima vrijeđali Boga i što smo stvarali nered i mržnju među ljudima. Od danas, u ispovijedi opravdani i u pričesti okrijepljeni, želimo sveto živjeti! Ne dopusti da nas lakomislenost, neuredan život ili hotimična zloća rastave od tvoje ljubavi! Amen!

Zdravo Marijo…

Sveta Djevice, Širokobriješka Gospe, ublaži naše patnje, rad nam blagoslovi, misli i želje pročisti. Svojom majčinskom ljubavlju naše boli pretvori u radost, prokletstva u blagoslov, mržnju u ljubav. Brigu za zemaljski život obogati brigom za vječnost. Unesi sigurnost i vedrinu u naša srca kad nas sumnje progone ili nevolje taru. Daj nam snage da se odupremo svakom zlu i da učinimo što više dobra. Od danas želimo biti tvoja prava djeca. Svoju sadašnjost i budućnost povjeravamo tebi! Amen!

Zdravo Marijo…

Širokobriješka Gospe, čuvaj djecu koja su bez roditelja, mladež koja živi daleko od roditeljskog doma stječući znanje, radeći ili tražeći posao. Pomozi očevima i majkama koji jedva uspijevaju osigurati kruh svagdanji. Posebno zaštiti obitelji koje nisu na okupu te naše starce i starice koji su zapušteni i bolesni, a pokojnima isprosi milost vječnog blaženstva. To te molimo jer si nam majka, jer smo i dosad u ovom svetištu primali tvoju pomoć. Ti si uvijek bdjela nad ovim komadićem zemlje i nisi dopustila, iako smo koji put bili neposlušna djeca, da zaboravimo tvoga sina Isusa i izgubimo nadu u blaženu vječnost! Amen!

Zdravo Marijo…