Naslovna Bez kategorije Gospojinski broj Franjinim stopama

Gospojinski broj Franjinim stopama

by admin

Približavajući se početku devetnice Velikoj Gospi Uredništvo je pripremilo novi broj lista Franjinim stopama, a kao središnju temu broja uzeli smo Gospin „Veliča“. O temi broja pišu fra Renato Galić, Ivana Mikulić i Marija Zelenika, a fra Ante Marić piše o svetom Franji i njegovoj poseboj ljubavi za Majku.

Zoran Kolobara u rubrici Druga strana priče piše o tome kako su nas uvjerili da crkve trebaju biti jadne  i skromne, poželjno i neizgrađene, a č. s. Dominika Anić u hodu prema bitnome donosi tekst pod nazivom Kada duša kaže da.

I u ovom broju pročitajte zanimljiva životna svjedočanstva fra Petra Krasića, Ivane Alpeze, Ivanke Šaravanja, Danijele Jovanović te Marije i Gorana Lukete, koji nam predstavljaju program FertilityCare.  Fra Dane piše o Luci Naletilić, koja je bila trećarica i majka jedanaestero djece, a upoznat ćemo i majku svetog don Bosca, koja je bila svjetovna franjevka, sveta majka i majka sveca.

U liturgijskom kutku čitajte o liturgijskom posuđu, a Marija Krešić nastavlja razmatrati Papinu pobudnicu Amoris laetitia.

Bratstva OFS-a u Hercegovini su u proteklom razdoblju bila dosta aktivna, a što se sve radilo pročitajte u kronici kao i u izdvojenim događanjima iz života bratstava.

Naravno, tu su i  vijesti iz života Crkve, kao i naše ostale stalne rubrike Stopama pobijenih, otvaramo Bibliju i Evanđelje u medijima, gdje pišu širokobriješki framaši o svojem podcastu Popravi moju Crkvu.

Vjerujemo da svi s nestrpljenjem iščekujete i nove dogodovštine naše Boške, koja nas od srca nasmije, ali redovito i savjetuje.

Uz zahvalu što podržavate naš rad i čitate ovaj list, kojim želimo doprinijeti širenju vjerskog sadržaja, posebice protkanog franjevačkim duhom, sve vas srdačno pozdravlja Uredništvo lista.

Mir vam i svako dobro!