O duhovnom pozivu

Vrijeme je kad se okončava srednjoškolsko obrazovanje ili se pak polažu zadnji ispiti. Vrijeme je i razmišljanja i odabira životnog poziva. Postoji i to nešto, naime, što se zove duhovni poziv. To je nešto što zahvaća čovjeka do u dubinu, do same srži čovjekovog bića. I kad se zbilja to dogodi, onda govorimo o Božjem zahvatu, o Božjoj intervenciji u čovjekov život. Onda čovjek shvati da bez Boga više nema što tražiti na ovom svijetu. Onda Bog tog čovjeka u tolikoj mjeri obuhvati da čovjek osjeća potrebu čitav svoj život usmjeriti u jednom pravcu - odgovoriti na Božji poziv. Jedan od načina kako odgovoriti na Božji poziv jest život u samostanu - postati redovnik ili redovnica. Evo jedne prigodne molitve Thomasa Mertona:

Bože, Gospodine moj, ja nemam ni ideju kamo idem. Ne vidim put pred sobom. Ne mogu sa sigurnošću znati gdje on završava. Ni sebe stvarno ne poznajem i to što mislim da slijedim tvoju volju ne znači da to doista i činim. Vjerujem da ti je ugodna i sama želja da ti ugodim. I nadam se da ću tu želju imati u svemu što činim. Nadam se da nikad ništa neću raditi mimo te želje. A znam, i ako to budem činio, ti ćeš me voditi pravim putem premda ja o tome ništa neću znati. Stoga, pouzdavat ću se u te iako se bude činilo da sam izgubljen u sjeni smrti. Neću se bojati jer si ti uvijek sa mnom i nikada nećeš dopustiti da se sam susretnem s opasnostima. (Thomas Merton)

Ukoliko netko od vas osjeća Božji poziv, budite slobodni kontaktirati nas preko našeg e-maila ili otiđite do svog župnika ili redovnika / redovnice u kojeg /koju imate povjerenja pa podijelite s njim /njom svoje razmišljanje...

Bog vas blagoslovio!

Božja riječ

Vodič

Foto kutak

Velika Gospa


FRANJEVAČKI SAMOSTAN I

ŽUPA UZNESENJA
BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Kard. Stepinca 14
88220 Široki Brijeg

e-mail: info@gospin-brig.info
tel.: +387 39 702-900
fax: +387 39 702-935 (gvardijanat)
                   702-936 (župni ured)

RAD ŽUPNOG UREDA
7.30 – 12.00; 15.00 – 18.00