Božićni broj lista Franjinim stopama 2019.

 

Novi, 33. broj lista Franjevačkog svjetovnog reda i štovatelja sv. Franje, Franjinim stopama, u prodaji je 13. prosinca 2019.

 

U iščekivanju smo Isusova rođendana i na različite načine se pripremamo za taj veliki i sveti događaj. U tome će nam zasigurno pomoći i tekstovi članova uredništva i suradnika našeg lista, koji su svoja promišljanja o Došašću i Božiću prenijeli na papir kako bi ih podijelili sa svima nama.

 

Jedan od sinova svetoga Franje je i fra Jozo Radoš Đoka, s čijim ćemo se životom i djelovanjem bolje upoznati u ovom broju lista. Fra Đoka o sebi reče: „Obzirom da sam bio ”živahan” dječačić rijetki su vjerovali da ću postati fratar! No, zahvaljujući Onome Gore i vjerujem Njegovoj volji, tu sam gdje jesam.“

 

U rubrici Život u obitelji fra Mladen Rozić piše o odrastanju djece uz roditelje a fra Antonio Musa kroz Crtice iz života piše o pronalasku svrhe vlastitog življenja.

 

Sestra Željka Čamber iz bratstva OFS-a Posušje, ispričala je kako se nosila s muževom bolesti i smrću te svima poručila: „Molite svakodnevno svetu krunicu da vam dragi Bog dadne snage. U svakoj poteškoći u životu samo molitva krunice i vjera u Boga daje snagu, ništa drugo. To sam osjetila na svojoj koži i mislim da ću ustrajati u tome dok sam živa.“

 

Rubrika Svjedoci govore donosi životna svjedočanstva časne sestre Veronike Cvitković - ŠSF, Lucije Naletilić - OFS Široki Brijeg i Dragane Marić -OFS Mostar.

 

Dugogodišnji djelatnik a sad suradnik Hrvatskog katoličkog radija, Domagoj Pejić u rubrici Evanđelje u medijima ističe „Odgovornost je sjesti pred mikrofon katoličkog medija“.

 

33. broj lista donosi i novu rubriku Svetost franjevačke svjetovne duhovnosti, koja nam donosi životopis svete Gianne Beretta Molla – liječnice, supruge i majke i članice bratstva OFS-a u Milanu.

 

Naravno, tu su i naše ostale stalne rubrike Otvaramo Bibliju, Uzorni likovi naših trećarica, Stopama pobijenih, Liturgijski kutak a donosimo i izvješća o raznim događanja u bratstvima OFS-a u Hercegovini.

 

Kao i uvijek, na kraju nas čeka naša Boška koja nam i ovaj put, u svom prepoznatljivom stilu, ima nešto važno poručiti.

 

Uredništvo lista

 

Božja riječ

Vodič

Foto kutak

Velika Gospa


FRANJEVAČKI SAMOSTAN I

ŽUPA UZNESENJA
BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Kard. Stepinca 14
88220 Široki Brijeg

e-mail: info@gospin-brig.info
tel.: +387 39 702-900
fax: +387 39 702-935 (gvardijanat)
                   702-936 (župni ured)

RAD ŽUPNOG UREDA
8.00 – 11.30; 15.00 – 17.30