Izišao novi broj lista "Franjinim stopama"

Objavljen je novi, 10. broj Lista Franjevačkog svjetovnog reda i štovatelja sv. Franje „Franjinim stopama“ koji krasi naslovnica sa slikom Ante Mamuše i njegovim viđenjem Dobrog Pastira. Duhovni asistent mjesnog bratstva Široki Brijeg fra Dane Karačić u Uvodniku pod naslovom „Vjera u uskrsnuće je vjera u život“ najprije se osvrnuo na mali, veliki jubilej ovog lista, a zatim naglasio kako sv. Franju očarava raspeti i uskrsli Gospodin.

U temi broja pod naslovom Kroz Korizmu do Uskrsa list najprije donosi razmatranje uz Put križa iz pera fra Ante Marića obogaćeno slikama križnih postaja iz crkve u Turčinovićima. Bogoslov fra Antonio Musa piše o Alverni, a fra Željko Barbarić donosi poticajno razmišljanje na temu predblagdanskih ispovijedi.

Nedjelja je dan Kristova uskrsnuća, pa o nedjelji piše fra Stipe Biško. Slijede tri poticajna razmišljanja iz pera članova Trećeg reda i Frame. I u ovom broju donosimo Komentar Pravila – broj 10. Magdalena Vukoja je poput sv. Franje tri puta otvarala Biblju te donosi svoje razmišljanje nad tri citata. Područni duhovni asistent fra Ljubo Kurtović piše o askezi sv. Franje, a fra Josip Vlašić razmatra na temu zavjetovanja evanđeoskog život kroz pitanje: Hoćete li se s Crkvom čvršće povezati? U stalnoj rubrici Sinovi svetoga Franje fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame, govori kako ga je oduševio i kako ga oduševljva sv. Franjo. Fra Josip Serđo Ćavar piše kao je sv. Franjo dobar ispit savjesti za svakoga od nas. Donosimo i izvještaj s područne duhovne obnove ove godine održane na Kočerinu kroz foto zapise i naglaske iz predavanja koje je imao fra Mario Knezović. Svjetovni franjevci Hercegovine imaju novo Područno vijeće koje se se predstavlja na stranicama lista.

U rubrici Stopama pobijenih donosimo izvještaj s IV. dana pobijenih hercegovački franjevaca. Bivša framašica, a sada trećarica Dragana Marić svjedoči o svome putu do Boga kroz franjevaštvo, a časna sestra Ivana Jurišin svjedoči kako „biti franjevka znači biti prepoznatljiv po ljubavi“. Slijedi nekoliko poticajnih razmatranja, a zatim svjedočanstvo o prinovama u našim trećarskim obiteljima kao i proslavu 90. rođendana s. Kate Jukić. U ovom broju predstavljamo mjesno bratstvo Čerin. List prati kroniku života u našim bratstvima pa tako saznajte što je novo u Širokom Brijegu, Mostaru, Posušju, Čitluk, Međugorju. U redovitoj rubrici Uzorni likovi naših trećarica fra Dane Karačić piše o Luci Zeljko. Rubrika Dobro mi došla sestrice smrti donosi sjećanje na naše pokojne. Na samom kraju pročitajte dvije priče za dušu, kao i zanimljiv tekst naše Boške o Korizmi.

Sretan Uskrs želi Vam Uredništvo lista!

7.4.2014.

Božja riječ

Vodič

Foto kutak

Velika Gospa


FRANJEVAČKI SAMOSTAN I

ŽUPA UZNESENJA
BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Kard. Stepinca 14
88220 Široki Brijeg

e-mail: info@gospin-brig.info
tel.: +387 39 702-900
fax: +387 39 702-935 (gvardijanat)
                   702-936 (župni ured)

RAD ŽUPNOG UREDA
7.30 – 12.00; 15.00 – 18.00