Jedan petak na Frami

Nakon božićnih praznika, došao je napokon i taj dugo iščekivani petak i naš prvi sastanak u 2015. godini. Svi pomalo izmoreni, ali ipak s osmjehom na licu, iz škole dolazimo na sastanak. No, taj sastanak nije bio poseban samo zato jer je prvi u ovoj godini, nego i zbog toga jer je to molitveni sastanak naše Frame. 

Udobno smo se smjestili i zatim je sastanak počeo. Prvo nam se s par riječi obratio predsjednik i uveo nas u sastanak. Zatim je uslijedila pjesma, a nakon toga je konačno počeo molitveni dio sastanka. Pred nama je stajao križ sv.Damjana, onaj križ s kojega je naš sv.Franjo prvi put začuo Gospodinov glas i koji nam je upravo zbog toga nekako poseban. 

U pozadini se čitao jako lijep meditativni tekst koji nas je navodio na razmišljanje o našem dosadašnjem životu. Čitav sastanak je bio prelijep i mislim da je to upravo ono što nam je, onako umornima, trebalo. Bio je to odmor za dušu i tijelo. Na kraju molitvenog dijela otpjevali smo zahvalnu pjesmu kako bi Gospodinu zahvalili na ovom predivnom iskustvu.  

Kad su se svijetla upalila pred nama se pojavio naš duhovni koji nas je upoznao s novitetom u našoj frami. Naime, svi smo dobili svoje koordinatore, tzv. gvardijane, anđele čuvare. Duhovni nam je pojasnio kako će to sve ubuduće funkcionirati. Uz sve to nam je uputio još nekoliko prigodnih riječi. Nakon fra Željka nam se obratila Karla i objasnila nam kako od sad stoje stvari u našoj knjižnici. Zatim se ponovno pojavio Marko i pročitao nam obavijesti. Nakon toga smo se pomolili i tako je službeno završio naš sastanak. Čitačka sekcija i lemuzinaši su ostali unutra, a svi ostali su izišli vani i ispred župnog nastavili svoje druženje uz pjesmu.

Martina Čuljak, www.frama.ba

17.1.2015.

Božja riječ

Vodič

Foto kutak

Velika Gospa


FRANJEVAČKI SAMOSTAN I

ŽUPA UZNESENJA
BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Kard. Stepinca 14
88220 Široki Brijeg

e-mail: info@gospin-brig.info
tel.: +387 39 702-900
fax: +387 39 702-935 (gvardijanat)
                   702-936 (župni ured)

RAD ŽUPNOG UREDA
7.30 – 12.00; 15.00 – 18.00