Obred primanja i obećanja u Frami

Bratstvo je radosno. :) Danas je u našem bratstvu obilježen najvažniji dan u framaškoj godini, a to su, naravno, primanja i obećanja. Framaši su se počeli okupljat već od 16h, a kad je na našoj kamenoj ljepotici odzvonilo 18h, 54 prvoobećanika zajedno s ministrantima krenuli su u procesiji kroz Hram Božji držeći u svojim rukama upaljene svijeće, a zbor okupljen povodom 20 godina življenja našeg bratstva, sastavljen od bivših framaša pjevao pjesmu 'Ti si Milost', što je ujedno i bilo naše geslo.

Svečano misno slavlje predvodio je područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Slaven Brekalo. Fra Slaven je u svojoj propovijedi govorio o milosti koja nas prati na putu već 20 godina te je između ostalog spomenuo i kako je naše geslo, 'Ti si Milost' odraz našeg bratstva.

Nakon propovijedi uslijedilo je ono zbog čega smo se ponajviše okupili. Prvo su uslijedila primanja, zatim obnova, a onda najsvečaniji dio toga- prva obećanja. I tako smo mi obećali da ćemo kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu, živeći Njegovo Evanđelje u bratstvu franjevačke mladeži.

Na kraju sv. Mise, obratio nam se fra Želja koji je misleći na proteklih 20 godina postojanja našeg bratstva kazao onu poznatu slikovitu rečenicu- po plodovima ćete ih njihovim poznati te čestitao svim framašima i uputio riječi zahvale.

Nakon sv. Mise i fotografiranja...dernek. Premjestili smo se ispred galerije na zakusku u našem stilu, štrokanje i pjevanje do iznemoglosti. I tako to... Srce mi je naraslo ko zgrada.

I za kraj... daj nam radost da budemo veseli navjestitelji Tvoga kraljevstva. To te molimo po našem serafskom Ocu, svetom Franji kojega smo izabrali za vođu na svome putu. I hvala Ti.

Fotografije možete pronaći OVDJE.

www.frama.ba

9.10.2014.

Božja riječ

Vodič

Foto kutak

Velika Gospa


FRANJEVAČKI SAMOSTAN I

ŽUPA UZNESENJA
BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Kard. Stepinca 14
88220 Široki Brijeg

e-mail: info@gospin-brig.info
tel.: +387 39 702-900
fax: +387 39 702-935 (gvardijanat)
                   702-936 (župni ured)

RAD ŽUPNOG UREDA
7.30 – 12.00; 15.00 – 18.00