Novi broj lista 'Franjinim stopama'

Objavljen je novi,11. broj lista Franjevačkog svjetovnog reda i štovatelja svetog Franje „Franjinim stopama“. 

Fra Dane Karačić u Uvodniku, pišući o pobudnici pape Franje Evangelii gaudium - Radost Evanđelja naglašava kako, gledajući Mariju, vidimo da poniznost i malenost nisu vrlina slabih, već jakih, koji smjelo žive u svjetlu vjere. Fra Ante Marić donosi putopis - molitvu s naslovom Gospina krunica u Svetoj Zemlji. Fra Ljubo Kurtović razmatra pobožnost sv. Franje prema Majci Božjoj. Fra Vendelin Karačić piše o svečanim širokobriješkim procesijama, od onih za blagdan sv. Ante, preko procesija za Hodočašće mladeži do sadašnjih procesija s Gospinim kipom kroz Grad do njezina svetišta.

Fra Antonio Musa piše o dojmovima prigodom molitve u crkvici svetog Damjana. Tu su i stalne rubrike Otvaramo Bibliju, Papa Franjo govori, Čitamo Pravilo, Poticaji. Donosimo i kratki pregled događaja iz naše Provincije. Fra Branimir Novokmet u rubrici Liturgijski kutak od ovog broja započinje niz tema koje se tiču slavlja svetih otajstava radi plodonosnijeg i svjesnijeg sudjelovanja u njima. U rubrici Franjevački sveci predstavljamo novoproglašenog sv. Ivana XXIII. koji je bio franjevački trećoredac od svoje 15 godine. U rubrici Sinovi svetoga Franje govori nam mladomisnik fra Antonio Šakota .

Fra Željko Barbarić je napisao razmišljanje na temu - (ne) prikladnog odijevanja. Donosimo izvještaj s Nacionalnog izbornog kapitula OFS-a na kojem je izabrano novo Nacionalno vijeće, a nova ministra Matea Galić, inače najmlađa ministra jednog nacionalnog vijeća u svijetu, nam se predstavlja u rubrici Svjedoci govore. Školska sestra franjevka Danijela Brekalo donosi nam svoje svjedočanstvo i poručuje da Bogu potpuno povjerimo svoj život. Slijede tekstovi o životu u bratstvima Kočerin, Široki Brijeg, Mostar, Vitina. U rubrici Stopama pobijenih nastavljamo predstavljanje pobijenih hercegovačkih fratara, ovoga puta predstavljamo lik fra Kornelija Sušca. U ovom broju predstavljamo mjesno bratstvo OFS-a iz Međugorja koji nam poručuju da pripadnost Franjevačkom svjetovnom redu mijenja život iz temelja. Donosimo i zanimljivo pismo č.s. klarise Franciske(Jadranke) Lasić, kao i svjedočanstvo o ozdravljenju Anđelke Ereš. 

I ovoga puta imamo, hvala Bogu, fotografije prinova u našim obiteljima. U stalnoj rubrici Dobro mi došla sestrice Smrt sjećamo se naših pokojnih članova, kao i preminulih fratara i časnih sestara. U rubrici Uzorni likovi naših trećarica fra Dane Karačić piše o Ivi Bubalo iz Turčinovića. Donosimo i dva književna uratka: kratku priču s naslovom Gospojinska šetnja i pjesmu Širokobriješkoj Gospi. List zatvaramo s dvije priče za dušu i komentarom naše Boške pod naslovom Ajmo na dernek.

List Franjinim stopama možete nabaviti tijekom trajanja devetnice Velikoj Gospi na štandovima u crkvenom dvorištu.

Uredništvo lista Franjinim stopama


10.8.2014.

Božja riječ

Vodič

Foto kutak

Velika Gospa


FRANJEVAČKI SAMOSTAN I

ŽUPA UZNESENJA
BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Kard. Stepinca 14
88220 Široki Brijeg

e-mail: info@gospin-brig.info
tel.: +387 39 702-900
fax: +387 39 702-935 (gvardijanat)
                   702-936 (župni ured)

RAD ŽUPNOG UREDA
7.30 – 12.00; 15.00 – 18.00