Gospa od zdravlja u Turčinovićima

Kroz protekla tri dana mještani Turčinovića i njihovi gosti su se pripremali za blagdan svoje zaštitnice – Gospe od zdravlja. Kroz ta tri dana slavila se trodnevnica kroz sakrament pomirenja, kroz molitvu krunice i zavjetne molitve Gospi od zdravlja te kao vrhunac svake večeri slavila bi se sveta misa. Redom su propovijedali fra Mario Ostojić, fra Željko Barbarić, a misu uočnicu je predslavio i propovijedao fra Sretan Ćurčić, bivši širokobriješki gvardijan i sadašnji župni vikar u Drinovcima. Svojom pjesmom misna slavlja su uljepšavali crkveni zbor iz Knešpolja prvu večer. Drugu večer je pjevala grupa Tibia, a nakon mise su također animirali klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu koje je predvodio fra Željko. Treću večer su pjevali zajedno Mali i Veliki zbor Laetitia iz Turčinovića.

Drugu večer djeca i mladi su izveli lijep recital pod nazivom „Gospa i njezina djeca“ kao pripremu za svetu misu i slavlje blagdana Gospe od zdravlja.

Na sami dan blagdana Gospe od zdravlja svetu misu je predslavio i prigodnu homiliju uputio fra Mate Dragićević, tajnik Hercegovačke franjevačke provincije koji trenutno živi i radi u našem samostanu u Mostaru. Prije mise je izveden recital „Kako je lijepa crkva naša“, a riječi zahvale na samom kraju ovog četverodnevnog slavlja za čitavo selo i filijalnu crkvu u Tručinovićima, uputio je fra Dane Karačić, voditelj podružne crkve u Turčinovićima.

 

Gospe od zdravlja, moli za nas.

21.11.2014.

Božja riječ

Vodič

Foto kutak

Velika Gospa


FRANJEVAČKI SAMOSTAN I

ŽUPA UZNESENJA
BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Kard. Stepinca 14
88220 Široki Brijeg

e-mail: info@gospin-brig.info
tel.: +387 39 702-900
fax: +387 39 702-935 (gvardijanat)
                   702-936 (župni ured)

RAD ŽUPNOG UREDA
7.30 – 12.00; 15.00 – 18.00